Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 21., kedd

Vége van a választásoknak !

 "Folytatjuk"... mondta  miniszterelnökünk korábban.
És valóban jön is a folytatás, -többek között- az internetadó, amit ugye nem a felhasználók fognak megfizetni ! (És biztosan van is aki ezt el hiszi !) Egyébként már várható volt ! Csak ugye nem mindenki erre a folytatásra gondolt.

Youtube forrás

A kormány jövő évi adóterveiről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma tartott tájékoztatót, és ebből kiderült: a különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják, és az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe.
A különadókra kitérve Varga elmondta, hogy marad a bankadó, marad a reklámadó, a kormány pedig a távközlési adó kiterjesztésére ad majd javaslatot. Ez utóbbi gyakorlatilag azt jelenti, hogy az internetszolgáltatásokra is kiterjesztik. 
Ha ezt a más területekről már ismert mostani formában teszik, az azt jelenti, hogy az évi 500 millió–5 milliárd forint feletti árbevételt hozó cégek a bevételük 4,5 százalékát, az 5 milliárd feletti bevételt termelő cégek a 6 százalékát kötelesek befizetni az államkasszába.
Az már a humor kategóriájába tartozik, hogy a miniszter indoklásként azt is felhozta, hogy egyre többen telefonálnak az interneten a VoIP-szolgáltatásokat igénybe véve, és így a távközlési adó eredeti célját nem teljes mértékben éri el, ezért is van szükség az újabb adónemre.
Afelől azonban senkinek nem lehet kétsége, hogy a kivetett adót a cégek – így vagy úgy – áthárítják majd a fogyasztókra.
Szerk;Posta S.

Hajdúsámsoni embercsempész rendőrkézen !

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy hajdúsámsoni lakos 2014. október 16-án 20 óra körüli időben Debrecenből egy személygépkocsival négy afgán állampolgárt akart illegálisan Nyugat-Európába juttatni. A Felderítő Osztály munkatársai értesítették kollégáikat, így Letenyénél 1 óra 30 perc körül az államhatár közvetlen közelében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai ellenőrzés alá vonták a gépkocsi sofőrjét, B. Tibort és utasait, akiket elfogtak és a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták őket.

A megalapozott gyanú szerint a 44 éves B. Tibort egy szerb állampolgár bízta meg a külföldiek illegális utaztatásával. A megbízó férfit 2014. október 17-én 13 óra 30 perc körüli időben Debrecenben a Csapó utcán a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő és Vizsgálati Osztály munkatársai elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a 42 éves férfit. Forrás; Haon.
Barta P.

Hajrá Magyarország !

Mindig azt gondoljuk, hogy Győzike már nemigen tud meglepni bennünket, és újra meg újra kiderül, tévedtünk. Ugyanis a Gáspár család "legműveltebb tagja" ismét megvillantotta lexikális tudásának egyik gyöngyszemét.


Siófokon járva Karinthy Frigyes szobrát látták meg barátaival, akiknek Győző bemutatta az alkotást. "Karinthy Frigyes egy híres-neves színész volt" - mondta meg a tutit az Édes Élet szereplője, aki a kamerák előtt azt is bevallotta, ő valójában "Frigyes bácsin" nevelkedett.
Ezt mondjuk eddig valóban jól sikerült titkolnia; viszont erről az irodalmi (bocsánat, színházi?) eszmefuttatástól már volt egy még csodálatosabb villantása is, amikor is Győző és testvére Rómeó és Júlia sírját szerették volna meglátogatni, miközben Zsolti határozottan emlékezett rá, hogy Picasso írta a világ legismertebb szerelmi történetét.

No de vissza a jelenbe, ahol - csak hogy teljes legyen az élmény - még azt is megtudhatjuk, hogy a rézből készült szobrot "2 kilóér" is le tudná adni Győző barátja.
(Ahogy látszik "sikeres" volt a több százmilliárd forint befektetése a felzárkóztatási programba. Csak így tovább !-a szerk. Posta S.)

Megmenekült az emberiség...

...négy napra !

A négynapos ünnep során az RTL nemcsak a Dél-Afrikában dolgozó százfős stábot pihenteti, több műsorát is szünetelteti, így 23-án és 24-én nem lesz sem Barátok közt, sem Éjjel-nappal Budapest, helyettük akció- és kalandfilmeket ad majd a csatorna. 
Ilyesmi történik a TV2-n is, eltűnnek a megszokott, esti műsorok, a Tények után filmek lesznek adásban. A megszokott műsorrend október 27-én áll be, akkor jönnek újra a celebek (köztük Bárdos András, Baukó „VV" Éva és Aleska Diamond), és a TV2-n is visszatér a Jóban Rosszban, a Bumm vagy a Családi titkok.  
(Vajon van-e párhuzam a TV nézők szellemi szintje és a választási eredmények között?-a kérdés csak kültői. Tisztelet -és elnézést kérek azoktól a tv nézőktől- akiknek más az érdeklődési körük, mint Győzike, vagy Baukó „VV" Éva és "celeb" társai !-a szerk. )
Szerk;Posta S.