Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 23., csütörtök

Igen...vagy mégsem ?

Varga Mihály szerint nincs internetadó.Talán csak az internetes telefonszolgáltatásokat adóztatják meg?


A nemzetgazdasági miniszter szerdán egyeztetett a távközlési szolgáltatókkal az internetadó bevezetéséről. Az egyeztetésről távozóban a HVG.hu internetadóra, illetve a „szappanadóra” és a „koszorúadóra” rákérdező riporterének azt mondta, hogy „nincsenek ilyen adók, nem tudom, miről beszél”. 
A kormányportálon megjelent hír szerint az internetadó valójában „a távközlési adó kiterjesztése az internetes telefonszolgáltatásokra”, amelyet „az indokol, hogy nagyon sokan áttértek az adókötelezett hagyományos telefonszolgáltatások igénybevételéről az internetes telefonálásra”. Ez erősen azt sugallja, hogy nem mindenféle internetes adatforgalomra, csupán az internetes telefonálásra akarják kivetni az adót- A teljes hír itt olvasható !
Barta P.

Ötvenyolc éve történt...Emlékezzünk !


Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával feje­ződött be Csepelen november 11-én.
Az október 23-i budapesti tömegtüntetés a kommunista pártvezetés ellenséges reakciója és a fegyvertelen tömegre leadott véres sortűz következtében még aznap éjjel fegyveres felkeléssé nőtt. Ez a kormány bukásához, a szovjet csapatok visszavonulásához, majd a többpártrendszer visszaállításához és az ország demokratikus átalakulásának megkezdéséhez vezetett.

November első napjaiban az új kormány megkezdte a tárgyalásokat a Szovjetunióval a szovjet csapatok teljes kivonásáról, a Varsói Szerződésből  való kilépésről és az ország semlegességéről. 
A szovjet politikai vezetés azonban a kezdeti hajlandóság után meggondolta magát, és miután a nyugati nagyhatalmak biztosították arról, hogy nem nyújtanak a magyar kormánynak segítséget, november 4-én a szovjet csapatok hadüzenet nélküli háborút indítottak Magyarország ellen. Az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott hősi szabadságharca így végül elbukott. Ezt gyászoljuk a mai napon és az azt követő napokban, bár a kormányok ezt a napot összemosták a köztársaság 1989. október 23-ai kikiáltásával és sajnos nem gyászolnak, hanem ünnepelnek.