Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. november 16., vasárnap

Labdarúgás; Nyert Hajdúsámson


A megyei első osztály 14. fordulójának szombati játéknapján találkozott egymással a tabellát vezető két együttes, s a csatából a Hajdúsámson csapata került ki győztesen.


Hajdúsámson-Sárrétudvari 3-1 (3-1)
 150 néző, vezette: Nagy T. (Nagy L., Pósa Zs.)


Hajdúsámson: Szalánczi Z. – Olajos G. (Hajzer L.), Kubán Z., Papp M., Mertin L., Czibere B., Bartha Z., Csonka K., Szabó B., Molnár Á., Halász Z. Edző: Szegedi Szabolcs.

Sárrétudvari: Kiss B. – Varga L. (Balogh A.), Nagy T., Kiss T. (Vass A.), Kiss Cs., Horváth R., Erős Lá., Balogh R., Füleki B., Erős La., Mező A. (István B.). Edző: Gulyás Gyula.
Gól: Molnár Á., Szabó B., Czibere B., illetve Füleki B.

Szegedi Szabolcs: – "Győzelmünk teljesen megérdemelt, végig mi irányítottuk a rangadót, mindenben felülmúltuk a Sárrétudvarit."
sakema

"Rezsicsökkentés" 2015 január 1 ?

Gyakorlatilag 33% lesz az ÁFA januártól abban az esetben, ha multi cégek nagyáruházaiban vásárolunk. Az igaz, hogy a 27% feletti 6%-ot nem ÁFA-nak, hanem élelmiszerlánc-felügyeleti díjnak nevezik, de az adóteher 33% lesz. Már a 27% is szégyenszemre a legnagyobb áfa volt a világon, ezt most sikerül űberelni a Fideszes kormánynak.
 
A legsúlyosabban a probléma az olcsó termékeket érinti majd, mert különböző termékdíjak fix összege még jobban érzékelhető lesz, mint a drágább termékeknél. 
A kormány megint a mélyszegénységben élőket sújtja a legjobban. 
A 6%-ot elkerülhetjük, ha kisboltban vásárolunk, mert az adó a nagy multikat sújtja a legjobban, de értelemszerűen a kis üzletek drágábban szerzik és adják is a termékeiket, tehát ott sem nyerhetünk sajnos semmit.
 
Olyan termék is lesz a piacon, melyet az új adók és az áfa összesen 40% feletti adóval sújtja majd!
A hir.ma.hu nyomán.
Szerk;Posta S.