Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. november 20., csütörtök

Egy felelős, vezető pozícióban lévő politikus nyilatkozik...

A frissen megszavazott adóváltozásokkal kapcsolatban az ATV munkatársa azt kérdezte, mindez hogyan érinti majd az emberek mindennapjait.


„Inkább az áruk, a szolgáltatások adóztatását jövedék esetében, fémkupak esetében, amelyek termékdíjként jelentkeznek, és azok ilyen környezetvédelmi szempont, hogy a fémkupakoknak az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemléletet csökkenteni, tehát egy sor olyan adóintézkedést fogadtunk el, amelyik alapvetően nem érinti az emberek mindennapi életét."  
(No komment-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Elválik a Firefox és a Google !

A technológiai ipar egyik jelentős múltra visszatekintő együttműködése ért véget: a Google többé nem lesz alapértelmezett kereső a Firefox böngészőben. Decembertől a Yahoo-val keres tovább a Mozilla, bár manuálisan továbbra is át lehet majd állítani, hogy a Google-t használja. 
A Google és a Firefoxot fejlesztő Mozilla cég együttműködése tíz év után ér véget. A Google még 2004-ben jelentette be, hogy a böngészőben való kiemelt jelenlétért évente pénzt fizet a vállalatnak.
A Google és a Mozilla legutóbb 2011-ben kötött három évre szóló együttműködést, idén azonban ezt már nem hosszabbították meg. A Google ugyanis már nem szorul rá a Firefoxot használók jelenlétére, mint annak idején: 2004-ben a cégnek még nem volt saját böngészője, azóta viszont már ott a Chrome, amiből a cég minden szolgáltatása elérhető.
Origo forrás
Barta P.