Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. november 22., szombat

Esti mese...Béla elemez !

Köztévé: 2014 november 21 esti híradó
Magyarországon az utóbbi időben semmi nem drágul!

Szavakkal is elmagyarázta: több pénz = több elkölteni való. (Köszönjük... Béla.)

(Van ember aki ezt elhiszi? Mert szerintem a baromfi párizsi 1/2 kilós, augusztusban 460, most 699 Ft, 1 liter tej 38 forinttal drágult, péksütemény negyedével drágább. Igaz, a marha hátszín, meg a lapostévé kicsit olcsóbb lett, de azokat mi úgysem vesszük.-a szerk.)
Szerk;Posta S.

A "valódi ValóVilág"...

Az alábbi "zene" 

Folytatjuk...

...amit ígértünk.
A parlamentnek kedden benyújtott, a szociális ellátásról szóló törvény módosítását célzó javaslatba került bele, hogy a bentlakásos szociális intézmények a jövőben belépései hozzájárulást kérhetnek, legfeljebb (?) 8 millió forint összegben. 
Bentlakásos otthonok például a fogyatékosok, a pszichiátriai betegek vagy az idősek ápoló-, gondozóotthonai. 
A rehabilitációs intézmények – ilyenek szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek számára is létesültek -, a hajléktalanok otthonai és a rehabilitációs lakóotthonok kivételek, de a többiben meg lehet határozni azoknak a férőhelyeknek a számát, amelyek után belépési hozzájárulás szedhető, azaz akár minden helyért fizetni kell  majd a jövőben. 
A javaslatban kivételként szerepelnek az egyházi és a nem állami (vagyis magán-) fenntartású intézmények , ahol a helyeknek csak legfeljebb 50 százaléka lehet fizetős-olvasható a vs,hu hírportálon.
Szerk;Posta S.

Megérkezett a "demokrácia" ahol már kérdezni sem lehet !

Kommentár nélkül !
sakema