Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. december 12., péntek

Az Országgyűlés létszáma 199 fő !

Az utóbbi egy hónap parlamenti üléseiről készült felvételek tömkelege árulkodik arról, mennyire törik magukat az országgyűlési képviselőink, ha parlamenti munkáról van szó ! Ezek közül-a teljesség igénye nélkül- egyet bemutatunk.


A képen Fónagy János államtitkár felszólalása. Az MTI szerint az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének jogharmonizációs célú kihirdetéséről szóló általános vitában szólalt fel. De vajon kivel vitázott?
sakema

Ezt is megértük...

December közepétől nem vásárolható élő hal a boltokban, halat csak kábítást követően lehet eladni - közölte a Földművelésügyi Minisztérium!

Tájékoztatásuk szerint a december 17-én hatályba lépő minisztériumi rendelet megszabja, értékesítésig a halak tárolhatók tartályban, eladni csak olyan kábítást követően szabad, amellyel biztosítható, hogy a hal az eszméletét nem nyeri vissza.
 (Felmerül a kérdés, ki és hogyan fogja majd megállapítani, hogy a "hogy a hal az eszméletét nem nyeri vissza" ? Minden boltba lesz majd egy állatorvos aki megállapítja a halnál a halál beálltát és erről igazolást ad ? Persze megfelelő illeték lerovása után ? 
Megint egy "nagyszerű" rendelet !-a szerk. )

A rendelet szerint élő állapotban nem értékesíthetők horgásztóból kifogott halak sem, ez esetben is csak a kábítást követően szabad eladni.
Hivatkozás; vg.hu
Szerk;Posta S.