Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. december 29., hétfő

Megvan mire kell nagyon sürgősen az útdíj pénz !

Titokban emelték a minisztériumokban dolgozó vezető tisztségviselők fizetését. Így például a külügyi tárca államtitkárának magasabb a bére, mint Szijjártó Péter miniszteré - írja a Blikk bulvárlap.
A kormánytisztviselőkről szóló törvény szerint a helyettes államtitkárok alapilletménye 748 ezer forint havonta. Ezt azonban a miniszter saját hatáskörben legfeljebb 30 százalékkal megemelheti, mely lehetőséggel élt is mindegyik miniszter. A rekordszámú, 99 helyettes államtitkárból 88-nak emeltek a fizetésén, egy fejesnek ez átlagosan kétmillió forint pluszpénzt jelent évente !
Szerk;Posta S.

Nagyon kell a pénz ! Nincs türelmi idő !

 Kurucz Éva -kép; origo
Nem lesz csúszás, így türelmi idő sem: január elsejétől fizetni kell az eddig ingyenes használatú utakon is. A kormányszóvivő szerint az informatikai rendszert még finomhangolják, de elsejétől mindenki megveheti majd a megyei matricákat.
Január elsejére technikailag készen áll a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. arra, hogy a kormány döntése alapján fizetős legyen az M0-s több szakasza, valamint számos települést elkerülő útszakasz, és a fővárosba bevezető autópályák - mondta a kormányszóvivő.

Erről a hirtelen, gyors, fejetlen kapkodásról az alábbi írás jutott eszembe ;

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. 
Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. 
A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
 A teljes írás ezen a linken olvasható !
Szerk;Posta S.

Hihetetlen, de úgy tűnik a hír igaz !

Svédország megint utcahosszal előzte a "tolerancia" terén a magát haladónak gondoló nyugati országokat. Az egyik iskolájukban már be is tiltották a svéd zászlót! 

Az indok nagyon egyszerű volt: a zászló megsérthet bizonyos etnikai csoportokat. Magyarán a derék svédek el akarták kerülni, hogy az iskolába járó kis Musztafa megrémüljön a svéd zászló láttán egy svédországi iskolában.
Amit a svéd iskolaigazgató tett, az rendkívül "dicséretes és előremutató". Remélhetőleg hamarosan eljön az az idő, amikor minden nemzet zászlaját betiltják. 
A XXI. században elfogadhatatlan, hogy embercsoportokat különböző színes vászondarabokkal akarjanak megkülönböztetni egymástól.
Itt azonban nem szabad megállni, második lépésként be kellene tiltani az országokat megkülönböztető elnevezéseket is. Nevezhetnének minden országot mondjuk simán csak országnak vagy területnek. Nem érdemes megkockáztatni, hogy valaki megijedjen a svéd vagy a magyar szó hallatán.
Végezetül pedig be kellene tiltani az országok saját nyelveit is. Mekkora kirekesztés már, hogy valaki teszem, azt Svédországba utazik, és nem tud szót érteni a helyiekkel, mert azok teljesen elfogadhatatlan módon svédül merészelnek beszélni saját hazájukban. Mit képzelnek ezek?
(A faji különbségeket pedig úgy lehetne a leghatékonyabban áthidalni, ha minden embert befestenének -mondjuk kékre. Így mindenki ugyanolyan lenne, az antiszemitizmus és a  rasszizmus okafogyottá válna. 
Azt mondod tisztelt olvasó, hülyeségeket mondok? Biztos vagy Te ebben? 
Talán ha kritikusan körbenézel "kishazánkban" , rádöbbensz, hogy amit mondok az már talán nem is utópia !-a szerk.  )
Forrás link
Szerk;Posta S.