Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 29., csütörtök

A "rezsicsökkentés" folytatódik !

Zavarossá vált a helyzet a kazánok körül, miután a napokban a szakma képviselői azzal a ténnyel szembesülhettek, hogy a kormány a napelemek mellett sarcot vetett ki a „központi fűtés céljára szolgáló elektromos vezérlésű kazánokra” is. Egy törvénymódosítás szerint az év elejétől termékdíjat kell fizetni ezen készülékek után. 
Nem egyértelmű, hogy pontosan mi után is kell fizetni. Nem tisztázott, ha kell fizetni, akkor a kazán teljes súlya, vagy csak a beépített elektronikai alkatrészek súlya után kell ezt megtenni. 
A kettő között ugyanis hatalmas, akár száz kilogrammnyi különbség lehet, ami nagyságrendnyi eltéréseket is eredményezhetne a termékdíjban. A helyzet tehát zavaros, ám úgy tudjuk, több szervezet is állásfoglalást kért a szakminisztériumtól arról, miként kell értelmezniük a jogszabályt: kell fizetniük vagy sem?-olvasható a a nol.hu  online oldalán.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.