Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 19., hétfő

Indul a digitális háború ?

A Spiegel újságírói az Edward Snowden által az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (NSA) kiszivárgott dokumentumok elemzése nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy az Egyesült Államok már a jövő digitális háborújára készül.
Hogy ez mennyire igaz, azt a tisztelt olvasónak kell eldönteni.

foto;internet
A Politerain nevű vállalatot az NSA-nak az a részlege működteti, amely kibertámadások végrehajtásáért felelős. Ehhez a vállalkozáshoz hackerek számára hirdettek meg gyakornoki állásokat, kifejezett elvárással a számítógépes betörések végrehajtásának ismeretére. 
Bár a kiszivárgott hirdetés már nyolc éves, a Spiegel szerint jól mutatja az NSA stratégiáját, amely már nem védekezésre vagy megfigyelésre, hanem támadásra irányul.
A lap szerint  a huszadik században elkészültek az atom-, a biológiai és a kémiai fegyverek, amelyeket a szakzsargonban közös néven ABC-fegyvereknek neveznek. 
A huszonegyedik században azonban eljött a D-fegyverek, a digitális fegyverek ideje. Nem véletlen, hogy az amerikai hadsereg szárazföldi erői mellett a légierő és a haditengerészet is rendelkeznek saját kiberháborús parancsnokságokkal. A negyvenezer munkatársat foglalkoztató Nemzetbiztonsági Ügynökség  vezetője pedig egyben a hadsereg kiberparancsnokságának vezetője is.
 Forráshír

(Úgy látszik Amerika átlépett egy bizonyos határt...amire ebben a - nem mindenkinek tetsző videóban- is felhívja  a figyelmet Putyin. Azért talán érdemes megnézni, akit érdekel. LINK)
sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.