Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 18., vasárnap

"Magyarország Erősödik" ?

Lemondott Németh István a Baranya megyei Gyöngyfa polgármestere, mert elege lett abból, hogy az állam pénzén értelmetlen munkát végeztet a helyi munkanélküliekkel. Akik ugyan dolgozni nem akarnak a kevés pénzért, de többért se lennének hajlandóak.
 A faluban a munkaképes lakosság 70-80 százalékának nincs állása. Az ősszel független jelöltként megválasztott polgármester azt remélte, képes lesz javítani a helyzeten. Ám, kiderült, hogy a munkanélküliek nagy része sem akar változtatni a sorsán.

A polgármester néhány hónap alatt szembesült a szomorú valósággal, amit ő így fogalmazott meg: „Ezek az emberek elégedettek a közmunkával, s azzal, hogy így jár az egészségügyi ellátás és gyarapodik a nyugdíjalapjuk. Kevésnek tartják ugyan a havi 50 ezret, ezért dolgozni sem akarnak érte, na meg látják, hogy egy ekkora faluban nincs is nagyon munka a közterületen.”

Tehát foglaljuk össze: adott egy település, ahol nagyjából mindenki munkanélküli. Megalázóan kevés bérért közmunkát végeznek, illetve nem végeznek, mert ennyi pénzért hülyék lennének, és amúgy sincs mit csinálni. 
Amikor lenne lehetőség, hogy ebből a helyzetből kitörjenek, kiderül, hogy lustábbak, mint amennyire szegények, jobban ódzkodnak a rendszeres munkától, mint a nyomorúságtól. Mert az utóbbit már megszokták, az előbbivel pedig jelentős részüknek még soha nem volt dolga.
 Forrás;nol.hu
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. A kormányzat egyre lehetetlenebb adói mögött a dologtalanok hatalmas tömegének a kényszerű eltartása áll. Ne csak a segélyek összegére gondoljunk, hanem az oktatás, egészségügy, katasztrófavédelem, rendfenntartás, államigazgatás, közlekedés, igazságszolgáltatás, kamatfizetés egy polgárra jutó költségét is össze kell szedniük minden megélhetési után is.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.