Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 13., kedd

Megadtuk a módját...

A magyar hatóságoknak kellett megszervezniük Orbán Viktor miniszterelnök közlekedését Párizsban, amikor vasárnap részt vett a franciaországi merényletekben elhunyt áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen, közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda.


Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője mindezt arra reagálva írta az MTI-nek, hogy a Népszava közölte, Orbán Viktor a saját Volkswagen kisbuszából szállt ki a helyszínen, márpedig „ilyen - saját, kiszállított autókból felállított - konvojt Orbánon kívül csak Barack Obama amerikai, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök követel meg magának”.
Havasi szerint „a magyar sajtó egy része a párizsi megemlékezésen részt vevő magyar miniszterelnök utazása kapcsán sajnos ismét kisstílű vagdalkozásba fogott - még mielőtt megismerkedtek volna az alapvető tényekkel”.  
Mint írta, a francia külügyminisztérium január 10-i jegyzékében arra kérte az emlékmeneten részt vevő állam- és kormányfőket, hogy önállóan, "saját módon" jussanak el a megadott gyülekező helyszínre, vagyis egyértelművé tette, hogy nem biztosít protokolljárműveket, így a városi közlekedést is a magyar hatóságoknak kellett megszervezniük - írta Havasi Bertalan.
(Azért felmerülhet  a kérdés, hogy a párizsi magyar nagykövetség nem rendelkezik e olyan járművel, amivel a miniszterelnök megtudta volna biztonságosan oldani a közlekedését? Egyszerűbb és olcsóbb volt a saját járművét oda -vissza kb. 2600 km-t utaztatni ?-a szerk.) 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.