Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 9., péntek

Olvasói levél

"Sziasztok!
Beléptem újra az oldalra, mert hasznos helyi információkat tudok róla szerezni. Köszönöm a szerkesztőknek.
Kíváncsiságból rákattintottam a politika fülre. Nos ezt csak azoknak ajánlanám, akik nincsenek lelki válságban
Amennyiben instabil a mentális állapota bárkinek is, semmiképp ne tegye, mert itt biztosan eljut az öngyilkosság gondolatáig.

Természetes dolog, hogy mindenkinek van véleménye a politikáról, a politikusokról, de innen olyan reménytelenség árad, amely nem tükrözheti egy-egy ember lelkének teljességét.
Be kellene néha látnunk, hogy nem célravezető a világban csak a feketeséget észrevenni, és aki azt mondja, hogy csak ilyen ez az ország, annak talán picit körbe kellene néznie a világban és észre kellene vennie azt, hogy bizony rengeteg olyan ember él, talán még körülötte is, aki önhibáján kívül lényegesen szomorúbb sorsot mondhat a magáénak. 
Őszintén, hányszor történik velünk, hogy családban, barátok között, terített asztalnál ülve siránkozunk a szegénységünkön ? 
Valahogy könnyebb, mint látni a jót abban, ahogyan élünk. Lehet, hogy nem vagyunk gazdagok a szó szokásos értelmében, de ha a családunk és mi magunk is  egészségesek vagyunk, munkára alkalmasak, akkor valóban olyan nagy a baj ?!
A szerkesztők felelősségét abban látom, hogy a saját véleményükön felemelkedve ellentételezzék egy tárgyilagos hozzáállással  a kommentelők szavait.
Tisztelettel !
N. Enikő"
Tisztelt Enikő ! Köszönjük a levelet annál is inkább, mivel a különböző vélemények  jobbá és érdekesebbé tehetik a világot.
Körtvélyesy Viktor

3 megjegyzés:

 1. Üdv,
  Én ennyit tennék hozzá: "Az igazság ITT VAN velünk, csak merni kell kimondani !" (az oldal egyik idézete)
  "itt biztosan eljut az öngyilkosság gondolatáig." (N. Enikő")
  Nem hiába sok az öngyilkos MAGYARORSZÁGON...
  de hogy meglássuk a jót is a temetkezési vállalkozások jól működnek... (Tökszál)

  VálaszTörlés
 2. Nem szeretek kommentelgetni az interneten de most kivételt teszek,mert nagyon eltérő a véleményem a levél írójával.
  "Be kellene néha látnunk, hogy nem célravezető a világban csak a feketeséget észrevenni, és aki azt mondja, hogy csak ilyen ez az ország, annak talán picit körbe kellene néznie a világban..."
  Ezzel a megállapítással a gond csak az,hogy mi itt élünk Magyarországon,ahol azt próbálja a hatalom az emberek fejébe sulykolni,-és úgy néz ki sikeresen- hogy Magyarország jobban teljesít! És miben, mihez képest is teljesít jobban? - tesszük fel az akadémikus kérdést.
  Akkor nézzünk körbe...itthon.
  Folytatódik a középosztály leszakadása, a szegények egyre szegényebbek, a gazdagok egyre gazdagabbak (ők tényleg jól teljesítenek), egyre kilátástalanabb a végzetesen elszegényedett milliók helyzete. A régiós összehasonlításban Magyarország a válság utáni időszak nagy vesztese, még mindig nem érte el a gazdaság teljesítménye a 2008 előtti szintet, noha pártunk és kormányunk már lassan ötödik éve viszi sikerre az unortodox gazdaságpolitikát. Az oktatási reform néhány kézzelfogható eredménye annyiban foglalható össze, hogy immár nem helyben döntik el, kik vezetik az oktatási intézményeket, hogy a miniszterelnök személyes ismerősei kancellárként irányíthatják a főiskolákat és az egyetemeket, és persze a kisiskolások olyan tankönyvekből tanulnak, melyek tartalmát előtte maximum néhány nyúl ismerhette meg. Attól, hogy a közszolgálati média és az osztódással szaporodó kormányzati szóvivők naponta hússzor elmondják, hogy az ország jobban teljesít, még nem oldódik meg azok problémája, akik a munkanélküliség és kilátástalanság elől a "hanyatló nyugatra" menekülnek, és nem lesz jobb annak sem, aki 47 ezer forintos közmunkabérből kell, hogy kifizesse az 50 ezer forintos devizahitelét.( "egészségesek vagyunk, munkára alkalmasak, akkor valóban olyan nagy a baj ?!")-igen nagyon nagy !
  Stadionokkal persze jobban állunk, mint négy éve, de nézőt nem lehet vásárolni a lelátókra költségvetési pénzen, és évek mulva talán már birkák legelészhetnek a stadionok gyepén. A birkák legalább tényleg jobban teljesítenek majd...nekem erről ez a véleményem.

  VálaszTörlés
 3. Szabó Krisztián2015. január 26. 13:24

  Én az a fajta ember vagyok, aki nagyon tudja értékelni az őszinteséget. Sokkal jobban értékelek egy számomra végletes, de mégis őszinte hírt, hozzászólást, mint egy egó simogató mögöttes tartalom nélküli kamu talpnyalogatást.
  Én azt tapasztalom, hogy nálunk a számomra legkellemetlenebb, legtaszítóbb viselkedésforma az, ami most a mindenkori fénykorát éli. És tudom, hogy itt egyből mindenkinek a politika jut eszébe. Bevallom nekem is a Fidesz-MSZP fémjelezte parlamenti betyárok merültek fel első körben lelki gyötrelmeim fő okozójának. Aztán feltettem magamban a kérdést, hogy valójában mennyire befolyásolja mindennapjaimat Rogánék legújabb hülyérevevő nyilatkozatforradalma? De ha nem ezek a legzavaróbb szembeköpések, akkor mégis mi nyomaszt engem annyira?

  Kis gondolkodás után rájöttem az okára ! Ugyanis amióta csak adót fizetek, kénytelen vagyok szembesülni azzal, hogy Európa legmagasabb adózási rendszerében a szivárvány száz árnyalatával képesek kiszedni a pénzt a zsebemből. Gyakorlatilag mire végeznek, akkor a megkeresett pénzem nettó 15-20%-a marad, amit valójában eltudok költeni.
  Cserébe nem érzem azt, hogy megfelelő ellenszolgáltatást kapnék. Persze mondják, hogy milyen magas nálunk az állítólagos szociális háló kitettsége és minősége, de valahogy nem érzem, hiszen nincsen 10 gyerekem, nem vagyok semmilyen szinten hátrányosnak mondott helyzetű, és semmilyen szabályozásban nem esek bele az állami támogatás intézményébe.
  Másik oldalról persze tudom, hogy például a lakástakarékpénztári állami támogatottsága (30%) lényegesen több, mint Európa többi országában (pl.: Ausztia 4%). Mégsem tiszta számomra az adózást felölelő magyar misztikum, amiből bevallom elegem van.
  Ha pedig adózás, akkor jöhet a NAV, akikről évről évre derülnek ki a korrupciós botrányok. Ha pedig a legfőbb adóhatóság korrumpálható, akkor hogyan is tovább?
  Elmondanám, nem vagyok "instabil mentális állapotú",és még soha nem gondoltam öngyilkosságra amiatt, hogy valaki-valakik meg merik írni az igazságot! És hogy van ebben az országban
  jó is ? Igen valóban van, -lehet ezért sokan cinikusnak fognak tartani- mert nyáron nem esik a hó...

  VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.