Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 21., szerda

Pápai intelem

A felelős családtervezés fontosságára figyelmeztetett Ferenc pápa. Azt mondta, a jó katolikus nem szaporodik, mint a nyúl. Ferenc pápa a Fülöp-szigeteken egykori utcagyerekekkel is találkozott, akiket elhagytak a szüleik, mert képtelenek voltak gondoskodni róluk. 
Hazafelé a Vatikánba az egyházfő felhívta a figyelmet a felelős családtervezés fontosságára. A katolikus egyházfő a repülőgépen nyilatkozott újságíróknak, akik megkérdezték tőle, mit mondana azoknak a szülőknek, akik katolikus hitük miatt több gyereket vállalnak, mint amennyit el tudnak tartani.
 „Néhányan azt hiszik – bocsássanak meg a kifejezésért –, hogy valaki akkor jó katolikus, ha úgy szaporodik, mint a nyúl. Nem. A szülői lét nyilvánvalóan felelősséggel jár" – válaszolta Ferenc pápa. (Ez a mondás talán a hazai környezetünkben is megszívlelendőnek kellene lennie bizonyos társadalmi rétegek között !-a szerk.  )
Emlékeztetett arra is, hogy népesedési szakértők szerint családonként három gyerek az ideális!

Hivatkozás BBC News
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.