Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 29., csütörtök

Tízmilliárdért már megéri hallgatni !

Megszületett a megállapodás: az RTL Klub visszavesz a Híradó hangvételéből, cserébe akár 12,5 milliárd forintnyi bevételről nem kell lemondania, illetve befizetni a költségvetésbe - írja a Népszava.

Legkésőbb 2016. januárjától öt százalékra szállítják le a novemberben 50 százalékosra emelt reklámadó mértékét, a kábelszolgáltatóktól pedig sérelem nélkül kérhet programdíjat az RTL Klub, mely cserében "szoftosítja" híradóját és hírháttér műsorait - értesült a Népszava. 
Ezzel a reklámadó 4,5 milliárd forintja mellett a kábelcégektől járó programdíj további 6-8 milliárdos bevétele is társaságot gazdagítja majd.

A múlt héten Budapesten tárgyalt két alkalommal is Lázár János és az RTL Klubot birtokló RTL Group régiós alelnöke, Andreas Rudas - a magyar leány vezérigazgatója, Dirk Gerkens háta mögött -, szerdán pedig Berlinben megszületett a megállapodás is. Így teljesült a kabinet vágya: elsimították a konfliktust Angela Merkel német kancellár érkezése előtt. A lap szerint a jogszabály-változásokról szóló kormánytervezet ma megérkezett az RTL jogi osztályára.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.