Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 28., szerda

Változik a a YouTube !

A Google nagyjából 5 éve jelentette be, hogy a YouTube-videókat ezentúl már nemcsak Adobe Flash, hanem HTML5 használatával is megtekinthetjük.

A keresőóriás kifejlesztett egy olyan HTML5-lejátszót, mely szinte ugyanúgy nézett ki, mint a már megszokott lejátszó, azonban a HTML5 technológiának köszönhetően jelentősen kevesebb erőforrás szükséges a videók lejátszásához, ami egy notebook készülék esetén akár órákat is jelentett a készenléti időből. A felhasználóknak így lehetőségük volt kérni, hogy a HTML5 lejátszó legyen az alapértelmezett, amennyiben lehetséges.

 A YouTube fejlesztői a minap bejelentették, hogy 5 év után végérvényesen száműzik az Adobe Flasht és alapértelmezett lejátszási módnak állítják be a HTML5-öt.
 A trendek szerint a webfejlesztők is napjainkban próbálják teljesen kiűzni az Adobe Flash jelenlétét, és inkább HTML5-ben megvalósítani.
Ma már számos böngésző támogatja a HTML5 videó részét, és a H.264 videokodeket vagy a WebM formátumot. A legnagyobb támogatottságú webböngésző természetesen a Google Chrome, az Apple Safari például a WebM formátumot nem kezeli. 
A frissítés folyamatban van, azonban, ha meg szeretnénk nézni, hogy a böngészőnk megfelel-e a kritériumoknak, akkor azt a www.YouTube.com/html5 weboldalra látogatva tehetjük meg.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.