Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 23., hétfő

"Ez most így sikerült" ?


Kész Zoltán független "nyerte" a Veszpémi választást, amit ha jobban átgondolunk, a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választáson nem a független (teljes ellenzéki támogatással) jelölt győzött, hanem a Fidesz vesztett ! 

Kósa Lajos a Kossuth Rádióban gratulált a győztesnek, köszönetet mondott a kormánypártok szavazóinak, segítőinek, majd azt mondta: "ez most így sikerült". Az eredményt a Fidesz-alelnök azzal magyarázta, hogy szerinte „a jobboldali szavazóknak nem volt tétje a voksolásnak. (?)
A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint a szavazatok 99 százalékának összeszámolását követően a voksolás eredménye a következő:
  • Kész Zoltán, független 42.66 % százalék
  • Némedi Lajos, Fidesz-KDNP 33.64 százalék
  • Varga-Damm Andrea, Jobbik 14.14 százalék
  • Gertsmár Ferenc, LMP 4.57 százalék
Mindez azt jelenti, hogy a független Kész Zoltán szerezte meg a parlamenti helyet, így a Fidesz elveszítette kétharmados többségét, bár ezt a tényt több politikai elemző különbözőképpen értékeli.
sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.