Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 7., szombat

Miért is nem használható a Stadion szó ?

Még februárban a VS.hu birtokába került egy Emberi Erőforrások Minisztériumából (EMMI) származó belső e-mail arról, hogy a tárca egy sor, a hétköznapokban gyakran használt szó és kifejezés használatától tanácsolja el az EMMI dolgozóit. Ezek helyett pedig másikat javasol.
A feltett kérdésre -Balog megbízásából- Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt .


Rétvári szerint: „a tervezet célja nem bizonyos szavak tiltása, hanem az, hogy elfogadóbbá, érzékenyebbé tegye többek között a megváltozott élethelyzetben lévő emberek megítélését, és hogy egy kifejezés se sértsen egyetlen érintettet emberi méltóságában”.
Így a szegény, szegénység helyett a rászorult, rászorultság, a fogyatékos helyett a ma már egyébként is használt fogyatékkal élő a megfelelő kifejezés. 
(A stadion helyett pedig a fedett sportlétesítmény használandó.Vágó Sebestyén, a Jobbik parlamenti képviselője írásban szintén megkérdezte Balog Zoltán minisztert erről. A  képviselő a stadion szóra is kitért írásbeli kérdésében, erre azonban nem kapott választ az államtitkártól.)

"Az Emmi Szótár"
Forrás;vs.hu
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.