Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 29., vasárnap

Az Állam egyre korruptabb....

...és ezt nem mi mondjuk, hanem a GKI, mely szerint:  "Az elmúlt négy évben átlag feletti módon emelkedett a nagyvállalatok vezetői szerint Magyarországon az állami- és önkormányzati szervek esetében a korrupció - derül ki a legfrissebb felméréséből."

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 2015 márciusában felmérte, hogy a hazai cégek az elmúlt két évet hogy látják ebből a szempontból. (A GKI korábban már bemutatta, hogy a vállalkozások 2010-hez képest 2013 júniusáig erőteljes korrupciónövekedést érzékeltek). Az adatok alapján úgy látszik, hogy a helyzet azóta csak rosszabbodott!

A kérdésre válaszoló 898 vállalkozás 34%-a szerint (saját tapasztalataik alapján) az állami intézményeknél, 30%-uk szerint az önkormányzatoknál nőtt a korrupció szintje. 55-59%-uk szerint a korábbi, igen kedvezőtlen helyzet már nem romlott tovább, míg 11-12%-uk javulást érzékelt. 

Ha a válaszokat egy -100, +100 közötti skálára alakítjuk (ahol a 0 érték a változatlanságot jelenti), akkor azt láthatjuk, hogy míg a vállalatközi kapcsolatokban gyakorlatilag nem történt változás a korrupció szintjében az elmúlt két évben, addig az állami-önkormányzati intézmények esetében jelentősen romlott a helyzet. A teljes írás itt olvasható !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.