Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 6., péntek

Illiberális demokrácia Magyarországon ?

"Az orbáni rendszer egy még nem teljesen kiépült illiberális demokrácia -vagy diktatúra 2.0. Ennek bizonyítására tett kísérletet a héten a legfőbb ügyész és az adóhatóság vezetője. Nem csupán tudományos szempontból.
Az illiberális demokrácia, az orbáni állam modellje nem magyar fejlesztés, ismerhetjük Mubarak Egyiptomából, Putyin Oroszországából, Chavez Venezuelájából és még számos országból.
Lényege az, hogy minden törvényesen működik, csakhogy a törvényeket maga a hatalom írja saját szájíze és változó érdekei szerint, semmilyen ellensúlytól nem korlátozva.

Az orbáni modellben is van látszólag minden, ami egy demokráciában, 2010 után az azelőtti alkotmányos berendezkedésből lényegében semmi sem szűnt meg. Vannak választók, négy évenkénti választások, Alkotmánybíróság, független média, független intézmények, minden, ami szem-szájnak és demokráciának ingere. 
Csakhogy ezek a testületek és intézmények súlytalanná váltak, vagy úgy alakultak át, hogy a jelenlegi kormánynak kedveznek"...-a folytatás tovább itt olvasható Jámbor András tollából.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.