Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 20., péntek

Itt a tavasz...

...kifutnak a motorosok az utakra a táli pihenőből. Itt az ideje a razziának a motorosokra koncentrálva. -írja a hirado.hu.

Mert ugye, fő a biztonság !(Kép:facebook)

A fokozott ellenőrzést az első igazi napsütéses tavaszi napokra időzítette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ilyenkor sokan veszik elő a téli hónapokra leállított motorjukat, és szó szerint kirajzanak az utakra. A rendőrök szerint a motoros szezon kezdetén különösen nagy a kétkerekűek utasait fenyegető balesetveszély.
 A mostani razziát éppen azért szervezték, hogy ellenőrizzék a motorkerékpárok műszaki állapotát, különös tekintettel a biztonsági berendezésekre, és természetesen, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat. 
(És természetesen autósok után "beindul a pénzbehajtás" a motorosoktól is. Nagy szükség van a költségvetésnek a pénzre pl-ul a helyettes államtitkárok fizetésének emeléséhez  -a szerk.)

Az akciót Szentendre környékén kezdték. Több helyen fix ellenőrzőpontokat állítottak fel, de a nagy teljesítményű motorokkal és elfogó autókkal járőröző rendőrök a forgalomból is kiemelhetik a motorosokat.

Magyarországon több mint 150 ezer ember motorozik. 2001-ben még 974 motorost ért baleset, a szám tavaly már elérte az 1300-at, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent. 
(Arról megfeledkezik az írás, hogy 2001-ben kb. 90 ezer ember motorozott és ebből 974 ember szenvedett balesetet. Ha így nézzük a statisztikát a mai adatok nemhogy növekedést, hanem csökkenést mutat.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.