Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 12., csütörtök

Most már ezt is tudjuk...

...mégpedig azt, hogy "az atomerőmű kérem, az bizony nem biciklitároló", -közölte Áder János köztársasági elnök szerdán.
.
Az államelnök "lényeglátó" kijelentése azért talán mégsem tett rendet ebben a kérdésben. 
Nehéz szabadulni attól a gyanútól, amit ellenzéki pártok, civilszervezetek, korrupció kutatók emlegetnek, hogy ez az atomerőmű-bővítés azért olyan rendkívül fontos a kormányzó vezérkarnak és azért emelték meg az eredetileg 15 évre szóló titkosítást 30 évre, mert hatalmas, több százmilliárdos lenyúlási lehetőséget kínál a kormánypárti elitnek, illetve a hozzájuk köthető gazdasági köröknek?

A három évtizedes hallgatás törvényére pedig, talán azért van szükség, mert akkorra már Orbán Viktor és kollégista szobatársai, ha még élnek, nyolcvan éven felüli agg multimilliárdosként tengetik majd napjaikat? 
 Az efféle gyanúsítgatásokat persze könnyű lenne elhárítani: mindössze átláthatóvá kellene tenni a Paks-2 beruházásnak legalább a finanszírozását, az alvállalkozók névsorát, az építkezés ütemezését.

A Fidesz frontemberei természetesen valótlant állítanak, amikor azt hangoztatják, az atomerőmű építkezéseknél a magyarhoz hasonlóan szigorú titkosítás a standart. Ez igaz lehet a keleti nyitás országaiban, de Franciaországban vagy Nagy-Britanniában sokkal erőteljesebb lehet a társadalmi ellenőrzés.
Finnország pedig azért hamis példa, mert ott magánberuházásból épül egy atomerőmű, amiben nincs adófizetői euró, de még ott is többet tudhat meg a beruházásról bárki, mint nálunk.
(Hát kérem, így kell ezt. A buta magyarnak /netán még szegény is/ meg kell magyarázni, hogy "kérem, ez nem biciklitároló" ! Köszönjük Elnök úr !-a szerk.) Forrás
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.