Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 11., szerda

Nyolc óra tanulás, után még házi feladat ?

A Magyar Szülők Országos Egyesülete szerint az egész napos iskola mellett nem lenne szabad házi feladatot is adni.

 „Házi feladat adásának a 16 óráig nyitva tartó általános iskolában nincs jogi alapja, mivel a tanuló az egész napos felkészítés során készül fel a következő tanítási napokra" - írta közleményében a Magyar Szülők Országos Egyesülete (MSZOE). 
A szervezet szerint az új Nemzeti alaptanterv és a Köznevelési törvény már nem is ismeri a házi feladat fogalmát.

Az MSZOE-hez szülői és tanulói panaszainak sokasága jutott már el, szerintük ez is jelzi, hogy a házi feladat kérdése jogszabályi rendezést igényel, mivel „a különböző tantárgyakat tanító pedagógusok egymástól függetlenül, többségükben minden szakmai indoklás nélkül, a szülői igényeket és a tanulók otthoni körülményeit figyelmen kívül hagyva terhelik meg, illetve állítják megoldhatatlan feladatok elé a diákokat, még szombaton vasárnap és ünnepnapokon is".
Ha az általános iskola ragaszkodik az írásbeli házi feladathoz, akkor „különösen fontos, hogy az igazgató, a pedagógusok, a szülői szervezet és a diákönkormányzat közösen állapítsa meg a házi feladatra vonatkozó előírásokat". Sok általános iskolában a házi feladatot büntetésként adják fel.
sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.