Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 1., vasárnap

Reszkessetek "betörők"- helyett - reszkessetek autósok!

Nem indulnak el március 1-jével élesben a Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok (KKEP), azok tesztüzemét a rendőrség meghosszabbítja. A rendőrség tájékoztatása szerint a változtatható helyű szupertraffipaxok tesztelése nyomán szoftverfrissítést végzett az eszköz szállítója. Ennek ellenőrzése érdekében a tesztidőszakot meg kell hosszabbítani. 
Az éles üzem indításának egyelőre nem ismert a pontos ideje. Mint korábban írtuk, februárban tesztelte a rendőrség az új sebességmérő készüléket, és eredetileg márciustól már élesben kellett volna azokat használni a gyorshajtók kiszűrésére. 
Az ORFK összesen 160 darabot szerzett be, darabonként 5,7 millió forintért ! De nemcsak a gyorshajtást tudják rögzíteni, hanem a funkciók bővítése után áprilistól más szabályszegéseket is. 
Így bírságra számíthatnak majd a kamerák által lekapott - tilos jelzésen (piros lámpán és vasúti átjárón) áthajtók, - a biztonsági övet be nem csatolók, - a nem a kötelező haladási iránynak megfelelően közlekedők, - a záróvonalat átlépők, - a buszsávot használók, - a forgalomban lejárt érvényességű műszakival - vagy biztosítás nélkül részt vevők is. (A műszakit a rendszám melletti matricáról, a biztosítást pedig a rendszámról tudja valós időben ellenőrizni.)
HVG nyomán
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Erre van pénz, hiszen a közlekedés biztonság megköveteli! Aha...értem. Biztosan ez fontosabb, mint más, az emberek valódi biztonságosabb életének a biztosítása.
    Aztán, vajon kinek a cége adja/adta az eszközöket? Ja, és mennyiért? Vajon kinek a cége működteti a központi rendszert, és ez mennyiben is lehet?
    Nem utolsó sorban, vajon milyen mértékben figyelhetik meg az életünket, ha már egy ilyen jellegű szabálysértésnél meg van a technika, hogy benézzenek az autónkba, pl biztonsági öv használata. Miért nem a veszélyeztetett környezetben élő/félő emberek biztonságának az erősítésére fordítják ezt a rendszert?
    Ja, hogy a bevételeket akarják növelni? Kérem szépen itt a pénz az úr...

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.