Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 16., hétfő

Sámsonkertben is jó lesz odafigyelni !


Idén márciusban lépett életbe az új Országos Tűzvédelmi Rendelet, amely szerint ezentúl tilos elégetni a lakott területen keletkezett növényi eredetű hulladékot. Ehelyett a zöldhulladék komposztálására biztat az új rendelet.
Az ingatlan és kiskerttulajdonosok egy része a zöldhulladékot eddig elégette, az új rendelet szerint ezután ez tilos !
Akár milliós nagyságrendű büntetésre is számíthat, aki megszegi a márciusban hatályba lépett új Országos Tűzvédelmi Rendeletet. A szabályozás ezután megtiltja a belterületen keletkező zöldhulladék elégetését, helyette a komposztálást javasolja.
 A rendelet megszegése komoly pénzbírságot vonhat maga után, attól függően, mekkora területen zajlik az égetés és milyen károkat okoz a környezetében. 
A Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a bírság alapvetően 20-60 ezer forint közt fog alakulni. Amennyiben a tűz átterjed a szomszédos kertekre is – de még tűzoltó bevonása nélkül eloltható –, akkor már 100 ezertől 1 millió forintig is terjedhet a büntetés összege. Ha pedig a tűzoltók segítsége is szükséges, 200 ezer és 3 millió forint közti összeget fizethetnek a szabálysértők.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.