Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 10., kedd

Szép "újvilág" ?

Egy olvasói levél, amihez nincs kommentár!

"Nyugdíjasként olvasgatom az interneten, különböző oldalakon megjelenő posztokat kis községünkről -mert szerintem városnak még nagy jóindulattal sem nagyon nevezhetem- és egy élet tapasztalatával a hátam mögött elgondolkozom, hogy vajon melyik világ volt a jobban élhető egy átlagos magyar polgárnak. A '89 előtti, vagy a jelenlegi.
Hangsúlyoznám, nem a régi érát sírom én vissza, csak akkor ott, igen is voltak nagyon pozitív dolgok pl, nem volt ekkora bűnözés, a rendőr tette a dolgát, nem kellett néznie, hogy milyen  bőrszínű a bűnöző ! Egy bank és egy biztosító volt és nem a külföldiek -hazai segítséggel- fosztogatták az országot. 
Nem volt devizahitel és nem voltak bankcsődök , mindenkinek volt állása, sőt kötelező volt dolgozni, mert három hónap után kmk-s lettél. A lakáshitel törlesztéseket kényelmesen ki tudtuk fizetni a fizetésünkből, amikor még három forint volt a benzin litere, az emberek nem éltek az utcán hajléktalanként. 
Igen ez jó volt, de nem utazhattál külföldre csak 3 évente és kuss volt a neved, mert a "rendszer"  különben lakatot tett  a szádra. Hát nem is tudom melyik volt a jobb, mert igaz hogy a múltba be voltál zárva, de a megélhetésed biztos volt, láthattad a jövőt, tervezhettél előre ! Ezt a mai rendszerben sajnos nemigen mondhatod el !
Én egy köztes megoldást szeretnék megélni, ahol a bennünket képviselő politikusok nem azért kerülnek vezető pozíciókba, hogy a maguk és baráti környezetük zsebét teletömjék, hanem valóban az ország lakosságának az érdekeit szolgálják. 
Lehet hogy ez egy kicsit utópisztikus gondolat, mert hát ehhez az időhöz fel kell nőni az országnak, és a lakosságnak meg kellene szűrnie azt, hogy kit választanak meg képviselőnek és, ha az ellentétes érdekeket képvisel, akkor azt a személyt vissza lehessen hívni a pozíciójából. 
Viszont a mai választási törvényeket is sajnos "bizonyos irányban elkötelezett" politikusok hozták, így szerintem még a remény sincs meg arra, hogy ez belátható időn belül megváltozna. 
Lehet egyszer majd valamikor eljön a "tökéletes világ", vagy ahogyan a nagy lángelmék már korábban megjósolták, az emberiség önmagát fogja elpusztítani...
Sajnálom hogy ilyen pesszimista okoskodással háborgattam Önöket, de úgy éreztem talán érdemes átgondolni amiket leírtam még azoknak is akik már ebben a "Szép újvilágban" születtek.
Tisztelettel: Tóth Gábor"
Tisztelt Tóth Gábor, köszönjük a levelet melyet megosztottunk és még nagyon hosszú és boldog nyugdíjas éveket kívánunk a magazinunk, és talán megelőlegezhetem, olvasóink nevében is.
Körtvélyesy Viktor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.