Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 16., csütörtök

Alapítsunk új élhető államot !

A címben szereplő nagyszerű gondolat fogalmazódott meg a cseh Vít Jedlička fejében, aki a cseh Szabad polgárok pártjának (Strana slobodných občanov) tagja. Bár a gondolat egy kicsit utópisztikus, de mindenképpen érdekes. 
Az ország már saját zászlóval, címerrel és egy remek követendő mottóval („Élni, és élni hagyni”) is rendelkezik.
 Az állam neve : Liberland Szabad Köztársaság !-olvasható a bum.sk honlapján.

 Liberland címere. Forrás: http://liberland.org/

A friss elnök azt is elmondta, hogy a szomszédos államoknak – Horvátországnak és Szerbiának –, valamint az ENSZ-nek is bejelentették az ország megalakulását. Az elnök azt reméli, hogy minél előbb elismerik nemzetközileg is.

A 6 négyzetkilométeres senki földjére – amely 20 kilométerre fekszik a magyar határtól – a délszláv háború után sem Szerbia, sem Horvátország nem tartott igényt.

"Ha szeretne, akár ön is igényelheti az állampolgárságot az ország honlapján, kivéve akkor, ha büntetett előéletű, vagy szélsőséges ideológiához köthető múlttal rendelkezik. Az állampolgároktól azt követeli az ország, hogy tisztelje embertársait és azok véleményét bőrszínre, nemzetiségre, vallási meggyőződésre való tekintet nélkül, illetve tartsa tiszteletben a magántulajdon sérthetetlenségét is."
 Az új állam alapítóinak célja egy olyan társadalmat létrehozni, ahol a tisztességes emberek anélkül érvényesülhetnek, hogy az állam felesleges szabályokkal és adókkal keserítené meg az életüket– mondta Jedlička.
Forrás; Liberland.org
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.