Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 1., szerda

Április 1. a bolondok napja.

Az jeles nap eredete kérdéses, egyesek szerint a bolondos áprilisi időhöz van köze, mások szerint IX. Károly francia király egyik rendeletéhez, mely során április 1-ről január 1-re tette át az új esztendő napját, és a régi újév napja megmarad “bolond” újesztendőnek. 
Ezen a napon rengeteg országban szokás az ilyenkor esedékes tréfálkozás és és megviccelés. Akit ilyenkor sikerül valamivel rászednünk, az hivatalosan is április bolondja lesz. A tréfa módjának csak a fantázia szabhat határt, pár dologra azonban nem árt, ha odafigyelünk. 

Egyrészt az áprilisi tréfák egy jelentős része kimondottan veszélyes vagy rongáló jellegű, ezért inkább háromszor is gondoljuk meg mit valósítunk meg, mielőtt még kárt tennénk ismerőseink egészségében vagy tárgyaiban. 
A másik szempont pedig, hogy nem mindenki vevő az effajta humorra, ezért csak olyan “áldozattal” viccelődjünk, akiről tudjuk hogy venni fogja a lapot. Hiszen akármilyen jó poénnak is gondolunk valamit, annyit nem ér az egész, hogy elrontsuk a másik napját, esetleg összevesszünk vele. De vigyázzunk a viccelődéssel, mert egy jó tréfa biztos nem marad viszonzatlan…
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.