"Ők súgnak az adóhatóságnak" címmel egy írás olvasható az origo.hu web oldalán.
(Az írás nem is annyira érdekes, mivel nagy általánosságban elemzi, hogy kik-hogyan próbálják megkerülni az adózást és kik-hogyan segítik a NAV-ot. Az érdekesség egy- talán elkeseredett és- a lényeget látó kommentárban van, amit teljes terjedelmében változtatás nélkül okulásképpen megosztok olvasóinkkal.-a szerk.)

"A NAV egy törvényesített, azaz a mindenkori hatalom, a 'választott' (?) politikusok, törvény által létrehozott és törvény által mindenben támogatott rabló, tolvaj szervezete, ami arra lett létrehozva, hogy a tisztességes, értékteremtő, dolgozó embertől elvegye munkája eredményét, elrabolja, ellopja.. azaz kifossza, kiforgassa pénzéből őt. Most itt néhányan majd felhördülnek.. hogy adózni kell stb. - ami igaz is. De amit ma Magyarországon egy vállalkozónak fizetni kell, az nem adó, hanem sarc. Ha mindent.. mondom mindent szabályosan és tisztességesen csinál egy vállalkozás akkor minden megkeresett 100Ft-ból ~15Ft marad meg a vállalkozónak, vállalkozásnak a többit valamilyen jogcímen elveszi az állam. (adó, illetékek, járulékok és bírság!!). Na mármost ebből tisztességgel.. sőt.. sehogy, megélni nem lehet ennél fogva, ahogy kiváltod a vállalkozóit és adószámot abban pillanatban Te piszkos adócsaló vagy. És ezt jól tudják a NAV-nál és persze a parlamentben is. Hiszen így lett kitalálva, mert így, ha törik, ha szakad, elvehetik, ellophatják, elrabolhatják munkád eredményét.
Az alkalmazottak hőböröghetnek írásomat olvasva, de megnyugtatom őket: Őket is kifosztják, nem kicsit. Nézzék csak meg a bruttó és a nettó fizetésük közti különbséget. Gyönyörű.. igaz? És ezért a különbözetért semmit, mondom: semmit nem kapnak..!! Kimondták odafönt: nyugdíj nem lesz. Ha tisztességes orvosi ellátást akarsz, akkor privátba mész és fizetsz a nettó fizetésedből..
Az utakba, illetve a kátyúkba beletörik a járműveink futóműve, a világon annyi illetve ennyire modern traffipax (a kifosztás egyik tökéletes eszköze) nem sok helyen létezik. Csökken az olaj világpiaci ára.. akkor nálunk emelkedik a fogyasztói ár.. Kitör Izlandon egy vulkán.. nálunk áremelés lesz. Január elsején.. évtizedes népszokás, hogy árat kell emelni. Miért..? Ezt senki nem tudja. Csak!!. Mi meg nyugodtan lenyeljük.. Mert Birkák vagyunk. És bégetünk. Bégetünk orbánnak.. lázárnak.. de bégettünk fletónak is.
Mi csak bégetünk mindig és megyünk arra, amerre rázzák nekünk a kolompot.
Ha nem birkák lennénk, már régen leráztuk volna magunkról ezeket a vérszívó tolvajokat. Ők tették tönkre hazánkat itt az idő, hogy ők legyenek azok, akik rendbe hozzák azt, amit szétziláltak.. És nem a mi pénzükből, hanem a saját, eddig tőlünk ellopott pénzből létrehozott vagyonukból!!
A Tisztelt NAV! Ha van elég vér a lába között, forduljon azok felé igényével, akik milliárdokért vesznek szállodákat, golfpályákat.. villákat stb.. Ott az a pénz, ami adózatlan, nem nálunk, egyszerű, kizsigerelt embereknél.

A sarokba szorított kutya kiszámíthatatlan. Bárkinek nekiugrik, ha megelégeli sanyarú életét. Ne várják ezt meg, mert nem lesz jó vége.."
Szerk;Posta S.