Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 17., péntek

Nekik jogaik vannak !

Az uniós menekültügyi, migrációs és integrációs alap sürgősségi intézkedések terhére kapott 373 millió forint támogatást Magyarország többek között a menekülteket befogadó intézmények korszerűsítésére, kapacitásbővítésre. Ebből a keretből növelik a Sámsoni úti tábor kapacitását nettó 143 millió forintból – tudta meg Záborszki Helgától a haon

 Örülnek a Sámsoni úti befogadó állomásra kerültek! Fotó: Matey István © 

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sajtóreferense emlékeztetett, már korábbi nyilatkozataikban is elhangzott, 2013-tól folyamatosan és rendkívüli mértékben nő a hazánkba érkező menedékkérők száma. Emiatt bővítették már korábban is a befogadó intézményeket, sőt konténer házakból álló ideiglenes intézményt is kialakítottak Nagyfán.
A debreceni fejlesztés múlt hónap végén kezdődött és június 30-ra be is fejeződik.
– A támogatásból elsősorban korszerűsítjük a rendkívül igénybe vett intézményt, például a családok elhelyezését biztosító lakóegységeket.
Biztosítjuk a mozgássérültek elhelyezésére alkalmas lakóegységeket, mosókonyhát alakítunk ki, javítjuk a közmű ellátást, korszerűsítjük a szennyvízrendszert, stb. Másodsorban megteremtjük annak a feltételét, hogy rendkívüli migrációs beáramlás esetén az ingatlan területén konténerparkot lehessen kialakítani – tájékoztatott a sajtóreferens.
A beruházás nyomán a Sámsoni úti befogadó állomás jelenlegi 823 fős kapacitása jelentősen bővül. – A projekt végrehajtásával szükség esetén további 80–100 főt lehet elhelyezni –közölte Záborszki Helga.
Haon forrás.
Szerk;Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.