Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 14., kedd

Orbán-Gyurcsány koalíció?

Az Országgyűlés kedden határozatot hozott arról, hogy Magyarország legfeljebb 150 katonát küld az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépéshez az iraki Erbílben található kiképző központba. A Fidesznek többek között Gyurcsányék, Fodor Gábor és a veszprémi legendásan "független", Kész Zoltánnak köszönhetően jött össze a kétharmad. 
A döntésüknek hála, jelentősen növekedhet hazánk terrorfenyegetettsége. 
A képviselők 137 igen szavazattal, 57 nem ellenében hagyták jóvá Hende Csaba honvédelmi miniszter kétharmados többséget igénylő előterjesztését. 
Nemmel az MSZP, a Jobbik és az LMP, a fideszes Bencsik János, valamint a független Kónya Péter és Szabó Tímea szavazott. 
Igennel a Fidesz-KDNP-frakció mellett nyolc független, Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc, Kész Zoltán, Oláh Lajos, Szabó Szabolcs, Szelényi Zsuzsanna, Vadai Ágnes és Varju László szavazott. 
 (Jellemző egyébként, hogy a „független” Kész Zoltán még a veszprémi időközi választás hajrájában, a kétharmad lebontásával kampányolt. Most azonban -elárulva választóit- nem volt rest a Fidesz segítségére sietni. Ez nem is különösebben meglepő, miután a Liberális párt egyetlen képviselőjével, Fodor Gáborral ápol szoros viszonyt. Fodor pedig a kezdetektől támogatja az Iraki missziót.)

Gyöngyösi Márton -az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke- még pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette; Magyarország pedig úgy megy bele ebbe a konfliktusba, hogy nem mérték fel, milyen biztonságpolitikai kockázatokat rejt magában ez a misszió. Gyöngyösi Márton emlékeztetett: csak az elmúlt három hónapban több mint 30 ezer menekült érkezett hazánkba, sokuk Irakból, Szíriából és Afganisztánból. 
Úgy küldünk katonákat Irakba, hogy semmiféle információ nem áll rendelkezésre a terrorveszély növekedésre vonatkozóan!
Alfahír forrás. 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.