Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 17., péntek

Te szoktál hazudni?

Kisebb vagy nagyobb dolgokban füllentenek az emberek, -mint ahogy a politikusaink is- persze csak ott ahol 'muszáj', így aztán már nem is veszik észre, ami bennük történik, mert lassan mindig muszáj lesz. 
Juhos Andrea karrier-tanácsadó szerint a felnőtté válás során egyre többet hazudunk. Hozzátette, átlagosan naponta akár kétszázszor is hazudunk, amelybe a nagyobb hazugságoktól kezdve a „kegyes” hazugságok is beletartoznak. 
Megjegyezte: a hazugságban az a legrosszabb, ha kiderül, mert az elvesztett bizalmat nagyon nehéz újraépíteni.
Hazugságokkal találkozunk munkánk során is nap mint nap. Az emberek többsége félti a munkáját vagy az egzisztenciáját, ezért nem vállalja őszintén a véleményét.

 Mert mi is számít hazugságnak?  
Földi Rita klinikai szakpszichológus szerint, hazugságnak hívjuk azt, ami a másik megtévesztéséről szól, megváltoztatott igazsággal vagy az érzelem másképp való kimutatásával. Fontos a hazugság erkölcsi megítélése is. Motiváció szempontjából is megkülönböztetjük a hazugságokat, előnyt akarunk belőle kovácsolni, vagy pusztán a másik iránt érzett empátiánk kifejezése.
 A pszichológus szerint a hazugságoknak van egy személyiségfejlődési vonala is, azoknál az embereknél, akiknek az önbecsülésükkel, az önértékelésükkel van probléma.
 Önmagukat akarják védeni és nem másokat megtéveszteni azok, akik saját magukat szebbnek, jobbnak, nagyobbnak mondják, mint ahogy azt érzik. 
 Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.