Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 20., hétfő

Tilos az avarégetés Magyarországon ?

 S. A. olvasónk az alábbi képet küldte részünkre és megjegyzi,  igaz nem tudja van e engedély arra, hogy a közmunkások a település határában lévő sámsonkerti belvízelvezető csatorna mentén a lábon álló nádast égetéssel "takarítsák" el, de talán érdemes lenne jó példát mutatni a lakosságnak az önkormányzat részéről és nem engedélyezni a hasonló "tüzeskedést" !

 Kép;olvasónktól (2015.04.20)

Március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz.
"(Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója a tűzvédelmi hatóság (területileg illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség) engedélyével legfeljebb tíz hektár egybefüggő területen irányított égetést végezhet az egyéb engedélyek beszerzése mellett. A kérelmet a tevékenység megkezdése előtt legalább 10 nappal kell majd benyújtani az engedélyező hatóságnak, melyet követően a hatóság a kérelmet annak beérkezésétől számított 5 munkanapon belül bírálja el...forráshír)"
sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.