Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 9., csütörtök

Tombol a felemelkedési vágy

Csendben és üres sorokkal ünnepelte tegnap a nemzetközi "roma napot" a Béke-terem Miskolcon. Egyetlen ember sem volt kíváncsi a példaértékű romákra, akikről a négy film szólt a Művészetek Házában. 
Az ünnepre azokat is várták, akik előző nap még csokoládétojásért taposták le a rózsatöveket Miskolcon  a Szent István téren.
A nemzetközi roma napon, azaz április 8-án négy film vetítésére érkeztünk a Művészetek Háza Béke-termébe. Egyetlen lélek sem ült a sorokban. Pedig olyan dokumentumfilmeket vetítettek, amik romákról szólnak – mindezt ingyenesen, írja a minap.hu
Bíró Tibor, a Cinemis Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy a társadalom perifériáján élőket a művészet és az oktatás által lehet bekapcsolni a vérkeringésbe. 
(Úgy látszik a cigányok nem nagyon akarnak bekapcsolódni ebbe a "vérkeringésbe" hiszen itt keményen dolgozni kell a megélhetésért és nem a segélyekből lehet élni.-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.