Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. április 29., szerda

Van az a pénz...

Sok hűhó semmiért.

Az őssejtbotrány mind a kilenc gyanúsítottját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. P. Imre műgyűjtő, elsőrendű vádlottat 10 hónap szabadságvesztésre ítélték két évre felfüggesztve, S. István plasztikai sebész egy év két hónap elzárást kapott három évre felfüggesztve, míg Fásy Ádám ismert televíziós szereplőt 10 hónap elzárásra büntették két évre felfüggesztve. 

Yurij Baltaytis professzor másodrendű vádlottat 10 évre kiutasították Magyarországról, asszisztensét egy év két hónap elzárásra ítélték, szintén felfüggesztve.
 
Az ügyészség 2012 januárjában emelt vádat jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt kilenc személy ellen. 
A vádirat szerint az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt. kaposvári klinikáján engedély nélkül végeztek őssejtkezeléseket. A céget kifejezetten erre a célra alapították, és négy dunántúli városi kórházzal kötöttek szerződést a kezelésekhez szükséges őssejtek beszerzésére. A páciensek egy-egy kezelésért általában 25 ezer amerikai dollárt vagy 5 millió forintot fizettek.
Az ügyészség szerint az IRM Zrt.-nek csak az őssejtek levételére és tárolására volt engedélye, terápiás célra azonban nem használhatták volna fel azokat,-írja a hír 24.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.