Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 17., vasárnap

Hazudunk magunknak, hazudunk a betegeknek...

 Az egészségügy helyzete ma Magyarországon  !

"A központi elvárás az egészségügy felé a teljes és feltétel nélküli lojalitás plusz botránymentes működés. És még egy dolgot: minél kevesebbet kelljen az egészségügyre költeni. 
Az egészségügy olyan kategóriába került, amely társadalmi hasznosság szempontjából az utolsók között van, és ez értékrendi kérdés.  
Nincs ez így kimondva, de szemlátomást a jelenlegi és az előző kormányzatok szemében is minden egészségügyre költött forint veszteség. De elvárás az is, hogy balhé se legyen. Ez a kettősség jellemzi a hatalmi mozgást."

"Ha kell, akár tagadjuk le, hogy baj van: nem, nincs semmi probléma, igen, kifizetjük a túlórákat, igen, mindenki minden ellátást meg fog kapni, nem, nem kell kórházakat bezárni, sőt, újakat építünk – hazudunk. 
És ez a hazugság 20-25 éve jellemzője a rendszernek. Hazudunk magunknak, hazudunk a betegeinknek, hazudunk a politikusainknak, a politikusaink hazudnak nekünk. 
Rengeteg hazugsággal élünk, de előbb-utóbb elérkezik az igazság pillanata, és mindezzel szembe kell nézni.
A teljes írás itt olvasható !
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.