Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 20., szerda

Hogyan tovább ?

Egy, a kutatók számára Londonban szervezett konferencián is szó volt arról, hogy az internet gerinchálózata, a backbone előre láthatólag öt év múlva a kapacitásának a határához érkezik
Ennek oka nem más, mint hogy az optikai kábelen sem lehet akármekkora információmennyiséget átvinni, annak is van korlátja. A ma használt optikai szálakon másodpercenként nagyjából 100 terabit adat küldhető át, éppen ezt a korlátot fogjuk öt év múlva elérni. Miért nem elég a sávszélesség? Mert a Netflix, a YouTube és más streaming-szolgáltatások csak úgy zabálják azt.
 Öt év múlva megáll az internet? Nem, erről szó sincs, de már látható az a pont, ahonnan nincs tovább. A további növekedéshez vagy különleges optikai kábeleket kell használni (ennek cseréje nem lesz olcsó), vagy olyan megoldásokat kell kitalálni, amely még több adatot présel át a kábelen, a káoszból pedig rendet tud varázsolni, hiszen a jelek torzulnak ekkor. 
Ez a megoldás viszont plusz energiát igényel, tehát biztosan szintén nem lesz olcsó. Így lesz majd egyszer csak drágább az, ami most már kezdett egyre olcsóbb lenni.
Forrás; gizmodo
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.