Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 27., szerda

Kötelező lesz a holokauszt oktatás !

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) lesz az első felsőoktatási intézmény Európában,(!) ahol minden szakon kötelező tantárgy keretében tanulnak majd a hallgatók a holokausztról – közölte kedden Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora és Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete

Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora közölte: a képzés elvégzése a diploma megszerzésének feltétele lesz !
Szuromi felidézte, hogy egy éve Ilan Mor egy az egyetem és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia együttműködésében szervezett eseményen azt mondta, hogy „az emlékezések és a hivatalos állásfoglalások nagyon fontosak, de messze nem elégségesek: új kezdeményezések szükségesek, hogy az antiszemitizmus elfogadhatatlanságáról világos kép alakuljon ki az újabb generációkban. Ennek leghatékonyabb módja a nevelés, az oktatási rendszer minden szintjén". A rektor, mint mondta, ezen mondatok hatására, „komolyan megfontolva a kérdés súlyát", úgy döntött, a katolikus egyetemnek is szerepe lehet e nevelő munkában.
A rektor elmondta, hogy az új tárgyat – a nagykövet segítségével – a Tel-avivi Egyetem (University of Tel Aviv) két professzora, Dina Porat és Raphael Vago dolgozta ki. Raphael Vago személyesen is kötődik a vértanúhalált halt Márton Áronhoz, a püspök hősies cselekedeteihez.
vs.hu nyomán.
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Mint marketing,vagy milyen címen fog zajlani? Mert ezt provokációnak is lehet tekinteni, és ha már kötelező az diktatórikus !
    Vagy már itt tartunk ? Szégyen...

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.