Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 3., vasárnap

Magyarország ma ! Hogy holnap mi lesz? Ki tudja...

Gódor András mentőápoló állítja, az utolsó hat év alatt nemhogy nőtt volna a fizetése, hanem csökkent! Állítja, ha itthon nem lesz változás, minden dolgozó ember el fog menni az országból.

foto:borsonline.hu 

Az elkeseredett mentős a közösségi oldalára is feltöltötte a felmondólevelét, amiben azt írja, hogy „mindenki másnak sok-sok erőt és kitartást kívánok, nekem beletört a bicskám a cégbe. 6 évvel ezelőtt elkezdtem 110 e Ft-al, és most pedig 90 e Ft a havi bérem. Sajnos ez a megélhetéséhez kevés, egy szerelem ért véget, de se baj majd kezdődik egy új” – írja.
A Borsnak azt mondta, jelenleg a felmondási idejét tölti, aki a mentőzés mellett másod-, sőt harmad-állást is vállalt a megélhetése érdekében. „Az egészségügyi dolgozók közül mindenki így tesz. Havi 250-300 órát dolgozunk, de így sem élünk meg” – mondta a lapnak.

A mentős szerint a kevés fizetés mellett számos költséget még neki kellett állnia, hogy dolgozhasson. Szakápolói képzése például 240 ezer forintba került, de e nélkül nem is dolgozhatott volna, de még a pólót is nekik kellett megvenni, amiben dolgoznak. Most azt tervezi, egy autógyárban helyezkedik el, ahol többet fog keresni a tervek szerint. Novembertől pedig irány egy osztrák kórház, ott ápolja majd a betegeket, itteni fizetése többszöröséért.
„Ha nem lesz változás, mindenki el fog menni az országból. Aki marad, az csak a hivatástudat miatt teszi, ezt használják ki az illetékesek. Sajnos…” -írja.
Barta P.

1 megjegyzés:

  1. Egy gondolkodó ember2015. május 3. 11:29

    Ezek az emberek sokkal több elismerést érdemelnének, mint amit itt kapnak ebben az országban. Persze még szegény politikust nem láttam, és ők döntenek az egészségügy sorsásról is. Tudom hogy nem 1-2 év alatt lehet rendbe hozni a dolgokat de azt tapasztalom, hogy meg sem merik próbálni az illetékesek, hogy értékrend helyreálljon. Bezzeg a hazug, csaló "barátokat" azt sajnálni kell, sőt támogassuk őket szegényeket. Először is mindenki fizesse be az adót, másodszor aki lop járjon úgy mint Kínában, mindegy hogy ki az illető, na akkor fog az ország fejlődni.
    Ez persze tudom lehetetlen, mert akkor az egész mai államrendet fenekestől fel kéne forgatni.
    Talán már el kéne kezdeni az igazi "rendszerváltást" ha 25 év erre nem volt elég !

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.