Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 3., vasárnap

Megjelent a hordozható SSD-k egyik úttörője!

A hordozható HDD meghajtók kora mondhatni lejárt és szép lassan kezdenek nyugdíjba vonulni, és helyüket az ultragyors és hangtalan hordozható külső SSD-k veszik át. Ez persze érthető is, hiszen idővel egyre nagyobb és nagyobb méretű fájlokat kell majd kezelnünk, ami a nagyobb írási és olvasási sebességet is megköveteli annak érdekében, hogy zavartalanul folytathassuk a munkánkat.

 Itt jönnek képbe a hordozható SSD-k, amiknek köszönhetően bárhova magunkkal vihetjük a fontos dokumentumainkat és még a villámgyors sebességről se kell lemondanunk, így produktivitásunkon nem esik csorba. 
A kínálat egyelőre még csekély, a gyártók még csak most kezdik el az ilyen eszközök gyártását, és persze az árazással is még barátkozni kell, viszont a jövő kétségkívül ebben van.
A Samsung természetesen a vásárlói számára már elő is rukkolt saját megoldásával, mely a kategóriájában az egyik legjobb választás lehet, legalábbis ami a sebességet illeti. 
A cég még az év elején Las Vegasban megrendezett CES-en, a világ egyik leghíresebb szórakoztatóelektronikai kiállításán rántotta le a leplet a vadonatúj Portable SSD T1 nevű hordozható adattárolójáról, mely amellett, hogy akár 1 terabájtos változatban is elérhető, kisebb mint egy szabványos névjegykártya.
A Samsung Portable SSD T1 külső meghajtók 250 GB-os, 500 GB-os és 1 terabájtos változatban kerülnek forgalomba. Árát tekintve a legkisebb modell 50-55 ezer forintért már megvásárolható, míg a legnagyobb, 1 terabájtos variánsért igen borsos, mintegy 175 ezer forintot kell otthagynunk a boltban.
Forrás; sworld.hu
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.