Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 27., szerda

„Minden szinten, szinte minden”...

Érdekes módon a címben szereplő szlogen jutott az eszembe az alábbi hír olvasása közben: "Korrupció  miatt letartóztatták a FIFA több tagját - tudta meg a BBC."

 A svájci rendőrök egy zürichi hotelben letartózták a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség több vezetőjét. A vád ellenük többek közt korrupció és pénzmosás. Az első hírek arról szóltak, hogy Svájcban hat vezetőt tartóztattak le, ám a Guardian szerint világszerte legalább 15 FIFA tisztviselőt vettek őrizetbe
 Úgy tudni, hogy legalább hat FIFA-vezetőt tartóztattak le. Hogy pontosan kiket, azt nem nevezték meg, ám Sepp Blatter FIFA-elnök a BBC szerint nincs köztük.

A hatóságok szerint a FIFA kenőpénzt fogadott el a világbajnokságok megrendezési jogaiért, valamint marketing- és műsorszórási engedélyekért is. „Meg voltunk döbbenve, hogy ez mennyi időn át folytatott zavartalanul, az ügy lényegében a FIFA minden tevékenységét érintette” - nyilatkozta egy nyomozó.
A szövetség tagjai épp azért gyűltek össze Zürichben, hogy elnököt válasszanak. Blatter, ha pénteken ismét megválasztják, az ötödik elnöki ciklusát kezdheti meg.
A New York Times úgy értesült, hogy a letartóztatott vezetőket az Egyesült Államoknak fogják kiadni.
Forrás;bbc.com
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.