Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 5., kedd

Sámsonkertben is...

Minden ötödik élelmiszer-áruházlánc mérlege többet mér, míg a kisebb élelmiszerüzleteknél minden negyedik próbavásárlásnál állapítottak meg többletfelszámítást az ellenőrök - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A hatóság vizsgálata megállapította: egy vásárlásnál átlagosan 207 forinttal kellett többet fizetni a szabálytalan mérés miatt. A tapasztalatok szerint leggyakrabban az élelmiszer-áruházláncokban és a kisebb élelmiszerüzleteknél fordul elő, hogy többet mutat a mérleg.
Szabálytalan a csomagolóanyagot is az áruhoz mérni !
A többletszámolás oka a legtöbb esetben az volt, hogy a mérést végző alkalmazottak a termék tömegébe a csomagolóanyagot is belemérték. Ez pedig szabálytalan, az a kereskedő, aki így jár el, megtéveszti a vásárlókat - hívta fel a figyelmet a fogyasztóvédelmi hatóság.

A fogyasztóvédelmi hatóság azt javasolja a vásárlóknak, hogy ha effélét tapasztalnak, rögtön szóljanak az eladónak. Kérjék meg arra, hogy a mérleget nullázza le, miután a csomagolóanyagot rátette, vagy szólítsák fel a kereskedőt, hogy az előírásoknak megfelelően a mérést a vásárlók számára is jól látható helyen végezze el!
/Részemről is az a tapasztalat, hogy a sámsonkerti élelmiszer boltokban -mondhatnám kivétel nélkül- ahol eddig vásároltam, kimérős árut, szalámit felvágottat, mindenütt belemérték az elég vastag csomagolópapírt az árú súlyába ! Az emberek tudják, hogy becsapják őket -én is- csak szégyell szólni az eladónak. 
Tudom helytelen pedig csak így tudnánk tenni a becsapás ellen , de sajnos ilyenek vagyunk. Beletörődünk, hogy becsapnak, kifosztanak bennünket...és nemcsak a boltok !
Talán egyszer megelégeljük és akkor.../
 (Alaphír itt)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.