Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 5., kedd

Vigyázz a számítógépedre !

Használhatatlanná teszi a számítógépet az újonnan felfedezett Rombertik nevű malware - legalábbis ha észreveszi, hogy kódját elemezni próbálják. A kártékony szoftvert a Cisco kutatói fedezték fel, az jellemzően rosszindulatú email csatolmányokkal terjed.

A teljes méret a képre kattintással !

Mindent elpusztít a számítógépen Cisco Systems kutatói által felfedezett új malware: a Rombertik névre keresztelt kártevő. Készítői többféle funkcióval is felszerelték, hogy az el tudja kerülni az észlelést és a "fogságba esést" - a szoftver végső esetben megsemmisíti magát és vele együtt a merevlemez tartalmát, ezzel használhatatlanná téve az adott számítógépet.
(Ajánlásképpen érdemes a operációs rendszert külön partícióra telepíteni, így ha megtörtént a "baj", legalább az adataink -az esetleges többi partíción- megmaradnak, ha előzőleg már eleve oda mentettünk.-a szerk.)
A Talos Group biztonsági kutatórészleg szerint egy igen összetett kártevőről van szó, amely a PC-re jutva gyakorlatilag minden online aktivitást követ, elsősorban az adott felhasználó különböző szolgáltatásokhoz tartozó belépési adataira vadászva - a szakértők szerint a szoftver mindenféle preferenciát mellőzve, válogatás nélkül gyűjti a potenciális felhasználóneveket, illetve jelszavakat, amelyeket aztán a támadók szervereire továbbít.
Ha viszont felfedezzük, vagy próbáljuk megsemmisíteni a Rombertik malware megpróbálja törölni a háttértár partíciós szektorát (más néven Master Boot Record vagy MBR), majd újraindítani a számítógépet, ezzel használhatatlanná téve azt, a forráshír szerint.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.