Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 17., szerda

Magyarország lezárja a szerb határt !

Kormánydöntés született arról, hogy az illegális bevándorlók elleni küzdelem részeként nem várunk az Uniós végső döntésre: lezárjuk a határt !

A kép illusztráció 

Az EU előtt álló legsúlyosabb kihívásról beszélünk az illegális bevándorlással kapcsolatban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: a tegnapi Uniós belügyminiszterek tanácskozásán kiderült, Magyarországot érinti a legsúlyosabban ez a probléma. Éppen ezért, mivel az uniós országok még csak keresik a választ erre a kihívásra, és egyelőre a közös válaszhoz vezető út meglehetősen időigényesnek tűnik, Szijjártó szerint Magyarország nem engedheti meg azt, hogy tovább várjon. 
 Ezért a kormány utasította a belügyminisztert, hogy kezdje meg Magyarország és Szerbia határának a fizikai lezárására vonatkozó előkészületeket - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. A kormány a döntés értelmében 175 kilométer hosszan 4 méteres kerítést húz a szerb-magyar határra. Az előkészületeket jövő hét szerdáig kell megcsinálni, és ekkor tájékoztatni majd a kormányt. 

A kormány arra is utasítást adott - közölte -, hogy el kell végezni azokat a szükséges jogi előkészítő munkálatokat, amelyek nyomán Magyarország az összes EU-s és EU-tagjelölt államot biztonságos országnak minősít.
Szijjártó Péter tudatta továbbá: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról tájékoztatta a kormányt, hogy a térségben élő gazdák között felméréseket végeztek, és ők is rendkívül súlyos problémaként említették a bevándorlók vonulását az adott határ menti területeken. 
Szijjártó hangsúlyozta: ezzel a döntéssel Magyarország semmilyen jogi szabályt és kötelezettséget nem szeg meg. Ugyanakkor nemzetközi példákat hozott a fizikai határzárra: a miniszter megemlítette a bolgár-török határon lévő kerítést és a spanyol példát is. „Spanyolország afrikai városai is így védekeznek az illegális bevándorlás ellen.” 
Forrás;figyelő.hu
sakema

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.