Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 6., szombat

Meghalt a Winnetou

86 éves korábban, Párizsban elhunyt a legendás Pierre Brice. Leginkább a Karl May regényéből készült Winnetou filmekből ismerhettük meg a francia színészt.
hírkép
 Pierre Brice .Fotó: pinterest.com

Brice 86 éves korában Párizsban hunyt el szombaton. A hírt a menedzsere és ügyvédje közölte a német DPA hírügynökséggel. Brice 1929-ben született Brestben. Nemesi családból származott. Pályáját még táncosként és énekesként kezdte, később tanulta meg a színészi szakmát.
Kevés kivétellel főként kalandos történetek hőse, elsősorban középszerű filmekben. Férfias külseje révén őt szerződtették Karl May híres regénysorozata, a Winnetou címszerepére. 1962-ben Az Ezüst-tó kincse címmel kezdte indián pályafutását. Végül 1999-ban a Winnetou visszatérése című filmben alakította utoljára az apacsok vezérét.
Halálának oka több forrás szerint tüdőgyulladás volt. A színész mellett az utolsó pillanatokig, az egyik párizsi kórházban ott volt felesége is, - számolt be a német  Mopo 24.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.