Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 9., kedd

Napi aktuális..."szomszédok"

"Nemrég lakásvásárlásra adtam a fejem, így én sem kerülhettem el az eladó ingatlanok megtekintésével járó tapasztalatokat. Az egyik ház udvarán kénytelen voltam úgy húsz percet várakozni az ingatlanossal a tulajdonosra. Miközben a lakók jöttek-mentek mellettünk, elhagyta a száját a mondat: „Legalább láthatod, hogy itt garantáltan nincsenek cigók.” " -olvasható a NLC oldalán egy Tócsa  nevű szerzőtől, ahol a teljes írás fellelhető ! (...) és az effajta "rasszizmus" (?) sokkal inkább a lehetséges vevők, mint az ingatlanosok hibája."

"Mert van igény az ilyen információkra. A vevő attól érzi jól magát, ha nincsenek romák a házban, az eladó pedig szóba se akar állni roma vevőkkel. 
Naivan azt hittem, talán javult a helyzet valamicskét, mióta utoljára körülbelül öt éve aktivizáltam magam az ingatlanpiacon. Akkoriban minden második ingatlanos létfontosságú információként közölte velem, hogy nem kell aggódnom, mert a háznak nincs roma lakója. Azt hittem, azok az idők elmúltak. Pedig nagyon nem..."
(Azt viszont nem értem, hogy miért rasszizmus az, ha én olyan környezetben szeretnék élni, ami az  igényeimnek megfelel. Mert ha teszem azt egy kertes házat szeretnék megvenni  és a szomszéd kertje méteres gyommal, vagy parlagfűvel van benőve biztosan meggondolom a vásárlást. Lehet az is rasszizmus?-a szerk. )
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.