Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 4., csütörtök

Olvasói levél...

"Tisztelt szerkesztők !
Sajnos ebben a mai világban, semmi nem úgy működik ahogy kellene. És ez most  bizonyságot nyert itt Sámsonkertben is",-írja P. Gábor olvasónk, aki a Szűcs utca  Debrecen felőli azon részén lakik ahol, -írása szerint- "megszűnik a huszonegyedik század" !

"Nap mint nap délután az iskolai buszmegállótól jövök haza és ugye tudjuk hogy a Szűcs utca  Debrecen felőli része nem a huszonegyedik század jegyeit viseli magán  közlekedés szempontjából, hogy mást most ne említsek.

Bár csak megemlíteném még a úton legelésző  hazafelé poroszkáló teheneket, akik ugye "marhák" így tőlük nem nagyon várható el semmilyen tolerancia az útszélen járda hiányában közlekedő gyalogosokkal szemben.  
Elvárható lenne viszont az úton közlekedő autósoktól, hogy egy kis tekintettel legyenek a gyalogosokra mikor porfelhőt hagyva maguk után száguldoznak. Utánuk az ember percekig fuldoklik.
Annak idején nagyon sokat keseregtünk, hogy milyen rossz állapotban vannak a kerti utak, hepehupás gidres-gödrösek. Most, hogy  az önkormányzat szépen rendbe tette, legyalulta megnyílt a lehetőség a száguldozásra, nem törik a tengely. 
Érdekes módon, megfigyeltem nincs különbség női, vagy férfi e az autót vezető és teljesen mindegy, hogy luxus terepjáró, vagy szebb időket is látott leharcolt zsiguli úgy látszik a száguldás kényszeres öröme benne leledzik az emberekben. Pedig milyen egyértelmű a szabály: az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának megfelelően kell közlekedni ! (Kresz )

Megjegyzem én is sokszor járok autóval, de próbálok úgy közlekedni, hogy se magamnak, se másoknak, sem kellemetlenséget, sem esetleg kárt ne okozzak. 
Sok autóvezető a Szűcs utcán Hajdúsámson felé közlekedve a bekötő utakról pl.-ul a Szív utca, Mester utca, vagy a Ménes utca felől érkezőknek az un. "jobbkéz" szabályt figyelmen kívül hagyva nem ad elsőbbséget, mondván a Szűcs utca a fő út ! Holott ezek a földutak is egyenrangú útkereszteződések, ahol a KRESZ szabályai érvényesek !
Vonatkozna még a KRESZ talán arra az úriemberre is, aki esténként a kb. 4-5 éves gyerekével az ölében a quadjával szokott száguldozni a Szűcs utcán, ami szerintem már az emberi felelőtlenség felső határát súrolja és itt nem a maga után percekig terjengő porfelhőre gondolok.
Lehet hogy kicsit hosszúra sikerült a mondandóm, de ha a T. szerkesztők közzéteszik és  csak egy ember is változtat a magatartásán, már nem volt hiába. 
Köszönöm hogy meghallgattak. "
Megosztotta;Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.