Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. július 24., péntek

Bolond a "Világ" ?

Bécs - Betiltották a  náci szám- és betűkódokat az osztrák egyedi rendszámokon egy  csütörtökön életbe lépett rendelet szerint.   A tiltott kombinációk listáját az ausztriai Mauthausen  Bizottság állította össze, a szervezet a mauthauseni koncentrációs  tábor túlélőinek és áldozatainak emléket állító testület.  
A bizottság felsorolásában több mint harminc szám- és  betűvariációból álló kombináció szerepel. A testület feladata lesz a  jövőben, hogy állandóan frissítse a most kiadott listát.  A csütörtökön életbe lépett rendeletet a gépkocsik használatáról  szóló törvény júniusi módosítása tette lehetővé.  

Idáig csak a nevetséges vagy a meghökkentő kombinációkat volt  tilos használni az egyedi rendszámtáblákon, ám csütörtöktől tilos az  olyan számkombinációk választása is, mint a 18-as, ami Adolf Hitler  monogramjára, vagyis az abc első és nyolcadik betűjére utal,  valamint a 88-as, amely a Heil Hitler köszöntésre. Továbbá nem  szabad a nemzetiszocialista pártra utaló NSDAP vagy az Adolf Hitler  kezdőbetűit tartalmazó AH vagy az SS betűkombinációkat sem  használni. Tiltják még a Német Birodalomra vonatkozó 74-es és a Vér  és becsületre utaló 28-as szám használatát. 
 Blikk forrás
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.