Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. augusztus 8., szombat

Kinek (kiknek) az érdeke a titkosítás?

 A 11 éves Szita Bencét 2012. október 29-én Polcz Erika megbízásából különös kegyetlenséggel ölte meg a börtönből frissen szabadult Bogdán József és Kertész József.

A 11 éves kisfiú kegyetlen meggyilkolását részletező jegyzőkönyvbe mostantól senki sem nézhet bele - írja a Bors. (A kép forrása;bors.online)

Mi lehet a titoktartás oka? Az ügytől független jogász, dr. Hortobágyi Tibor meglepőnek tartja a hírzárlatot.
(– Többnyire állambiztonsági okokra hivatkozva titkosítanak ügyeket, illetve olyan esetekben, amikor az eljáró bíró zárt tárgyalást rendel el. A zárt tárgyalás elrendelését például kegyeleti okok vagy kiskorúak érintettsége indokolhatja, ám egy olyan esetben, ahol a közvélemény gyakorlatilag minden részletet ismer, furcsa a kutathatóság kizárása – vélekedett a jogász.)

A döntés nehezen érthető: általános gyakorlat, hogy a jogerős bírósági ítélettel lezárt bűnügyek aktáiba kutatási céllal bárki betekintést nyerhet, aki tanulmányozni kívánja az esetet, ám a Kaposvári Törvényszék elnöke személyiségi és kegyeleti okokra hivatkozva harminc évre titkosította a brutális gyilkosság iratait.
A döntés azért is meglepő, mert a bírósági tárgyalások során szinte minden részlet kiderült az ügyről.
A döntés mögött egyes pletykák szerint az ügy egyik mellékszereplője áll. Ő nem más, mint V. Andrea, aki a kisfiút meggyilkoltató P. Erikát összeismertette Kertész Józseffel, valamint azt tanácsolta neki, hogy vigye hozzá Bencét ördögűzésre. V. Andrea egy független egyház tagja,(?) és állítólag sok befolyásos embert ismer Kaposváron.
V. Andrea nem volt teljesen normális: korábban ő maga is találkozott Szita Bencével, és úgy vélte, a gyereket megszállta az ördög. Imákat is olvasott rá, ekkor a fiú rosszul lett, Andrea pedig úgy gondolta, hogy az ördög távozott a gyerekből. A nő a bírósági tárgyalássorozat előtt öngyilkosságot követett el.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.