Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. augusztus 19., szerda

"Torrentezik" a Windows 10 ?

Egy érdekes funkcióval jelentkezett a Windows 10 operációs rendszer. Frissítőszerverként használja számítógépünket az új operációs rendszer, ha nem kapcsoljuk ki a funkciót.

 Alapbeállításban peer-to-peer (P2P) módszerrel is terjeszti a frissítéseket a Windows 10-et használók esetében a Microsoft, ami azt jelenti, hogy az update-ek disztribúciójában azok a számítógépek is részt vesznek, amelyek már megkapták őket. 
Ez tehermentesíti a Microsoft szervereit, ugyanakkor felemésztheti a felhasználók internetes feltöltési sávszélességét, érezhetően lelassítva a hálózati kapcsolatot, főleg a kisebb adatátviteli sebességű internetcsomagoknál.

Szerencsére a beállítás kikapcsolható. A Windows Start menüjében válasszuk a Gépház/Frissítés és biztonság/Windows Update lehetőségeket, majd a Speciális beállítások elemet. Kattintsunk a Frissítések letöltési módjának kiválasztása lehetőségen, és a megjelenő párbeszédablakban a tolókával kapcsoljuk ki a számítógépünket frissítőállomásként használó funkciót.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.