Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 21., hétfő

Amikor a vírusirtó maga a vírus ?

Frissítette felhasználói szerződését az AVG - az új verzióba pedig elég érdekes kitételek kerültek!
 
Nem rossz ajánlat az AVG vírusirtójának ingyenes verziója: a fontosabb funkciókkal rendelkezik, nem is foglal túl sok erőforrást, és ugyan találni nála jobb teljesítményű programot is, az árával nem versenyezhet senki.


A gond az, hogy nemrég viszont az AVG-nél is felültek az „ha ingyen van, akkor te magad vagy a termék” nevezetű vonatra, ugyanis az új felhasználói szerződés alapján a termék használatával beleegyezünk, hogy a cég nem személyes jellegű adatokat gyűjtsön, és azokat eladja harmadik személyeknek. 
Ezen adatok között ott van a böngészési és keresési előzmények sora például. Ami igazán zavaró, az az, hogy az AV programok iránt különleges bizalommal vagyunk (és az OS is így tesz), egy ilyen kitétel viszont pont ezt a bizalmat rombolja.
Az AVG képviselője mindezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy aki nem szeretné az adatok ilyen irányú felhasználását, annak lehetősége lesz azt kikapcsolni majd. 
Az őszinteség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy a másik népszerű ingyenes víruskereső, az Avast is hasonló adatgyűjtést végez.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.